Pagina 1 van 1

Dosis: één Stelling-gebeurtenis per dag

Geplaatst: 31 dec 2012 00:16
door Rene Ros
Vanaf vandaag kan je linksonder op de website een historische gebeurtenis in de StvA vinden die op de huidige dag plaatsvond. Als er meerdere gebeurtenissen zijn, dan wordt steeds één willekeurige getoond.
E.e.a. is nog in technische test en er wordt natuurlijk nog gewerkt aan meer data. Er zitten nu 321 gebeurtenissen in de database.
Stap voor stap al vijf jaar voor aan het werk en er wordt verder gewerkt...

Mvg,
René

Dagboek Stellingcommandant 1914-1918

Geplaatst: 07 jan 2013 18:58
door Rene Ros
Zojuist zijn 178 extra historische feiten toegevoegd aan de website. Deze verschijnen op de bewuste datum linksmidden/onder op de website.

De toegevoegde gegevens zijn de vermeldingen in het dagboek van de Stellingcommandant over de periode 1914-1918 uit het Nationaal Archief. Deze zijn in 2009 gedigitaliseerd door Joop de Vries en in enigszins aangepaste vorm (briefkenmerken en referenties zijn buiten beeld gelaten) in de database geïmporteerd. De korte, zakelijke vermeldingen zijn over het algemeen te herkennen doordat de tekst tussen aanhalingstekens staat. Op 9 januari verschijnt de eerste vermelding uit 1918:
"Opperbevelhebber van Land- en Zeemacht geeft beperkende bepalingen betreffende het automobielverkeer; gebruik van trekkracht van militaire (trein-) paarden"
Van sommige afkortingen weet ik ook niet wat ze betekenen...

Mvg, René Ros