Pagina 1 van 1

Boeken over kazematten en geschut

Geplaatst: 10 apr 2013 19:15
door Rene Ros
Vanaf vandaag zijn alle boeken van John Verbeek online verkrijgbaar via de website Forten Info waaronder een aantal leerzame boekjes over geschut zoals dat in de Stelling van Amsterdam was geplaatst.
Tevens het boek 'Kazematten op de Afsluitdijk' waarvan op 10 april jl. in het Kazemattenmuseum Kornwerderzand het eerste exemplaar werd overhandigd aan de Inspecteur-generaal van de Krijgsmacht en de Veteranen, de Generaal der Mariniers A.G. van Ede.

drs. John R. Verbeek (1955) studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Leiden (1981). Zijn belangstelling gaat uit naar vestingwerken, militaire techniek, zeegeschiedenis, koloniale expansie en Indonesische land- en volkenkunde. John Verbeek is actief in het museum- en monumentenwezen en geeft historische adviezen ten behoeve van films en documentaires.
Hij schreef diverse artikelen maar ook de boeken 'Kustversterkingen 1900-1940. De planning, constructie en bewapening van Nederlandse kustforten en batterijen' (1989) en 'Zwetende Pantsermannen bestaan niet! De geschiedenis van het fort Hoek van Holland en haar bewoners' (2001).

http://www.forten.info/winkel/john_verbeek/