Pagina 1 van 1

Groepsschuilplaats Muiden

Geplaatst: 03 dec 2016 16:46
door Rene Ros
Bij het verwijderen van het oude tracé van de snelweg A1 is bij de vroegere afslag Muiden-Oost de groepsschuilplaats M2 helemaal bovengronds gekomen. Voorheen stak het dak boven het maaiveld uit en was met gras bedekt. Maar ook de G-kazemat is na al die jaren weer in de buitenlucht te zien!

Mvg, René
Met dank aan Otto Bodemeijer

Re: Groepsschuilplaats Muiden

Geplaatst: 25 dec 2016 16:44
door huibterhaar
Die mitrailleurkazemat lijkt een meters-brede sleuf bovenop te hebben. Was dat de oorspronkelijke vorm & functie? Dacht dat ze rechthoekig waren? Deze kazemat ligt ook veel lager dan de groepsschuilplaats, of is die verzakt?

Re: Groepsschuilplaats Muiden

Geplaatst: 25 dec 2016 21:44
door Rene Ros
huibterhaar schreef:Die mitrailleurkazemat lijkt een meters-brede sleuf bovenop te hebben. Was dat de oorspronkelijke vorm & functie? Dacht dat ze rechthoekig waren? Deze kazemat ligt ook veel lager dan de groepsschuilplaats, of is die verzakt?
Er was een gang die vanaf de achterzijde toegang gaf tot de metalen koepel. Die koepel is nu weg zodat de gang lijkt door te lopen.
Beide bouwwerken zijn onderheid zodat ze niet verzakt zullen zijn. De wal waarin beide lagen is weg zodat de samenhang en hoogten niet te zien zijn.

Mvg,
René