Nieuwsbrief 369

Aankondigingen van nieuwe edities Nieuwsbrief Stelling van Amsterdam.
Nieuwsredactie
Opzichter van Etiquette
Berichten: 994
Lid geworden op: 19 jul 2007 18:57
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Nieuwsbrief 369

Bericht door Nieuwsredactie »

Nieuwsbrief Stelling van Amsterdam
Thema: Drie keer begin april
13de jaargang, nummer 369, 25 maart 2011

Een nieuwsbrief over de website Stelling van Amsterdam met informatie over militair erfgoed in de regio Groot-Amsterdam.
http://www.stelling-amsterdam.nl/nieuwsbrief/


Inhoud

In deze nieuwsbrief:

Inleiding
Zanger Borsato
Radiotechnicus Pennekamp
Fortwachter Algra


Inleiding

Beste lezer,

Deze thema-nieuwsbrief gaat over drie personen voor wie 'begin april' een bijzondere betekenis heeft of had. We beginnen in 1990 en gaan via 1930 terug in de tijd naar 1900.

In april 1990 werd Marco Borsato (1966) een bekende Nederlander en hij is het die onlangs een nieuwe videoclip op een fort opnam. Deze gevangenis-locatie was gevonden via uw redacteur maar hij kon wegens werkzaamheden niet aanwezig zijn. Zodat correspondent Otto Bodemeijer ('gelukkig' vond hij) verslag doet.
Als het fort herkenbaar in beeld komt, wordt de Stelling van Amsterdam bij een groot publiek onder de aandacht gebracht. En dat is, behalve een mooi plaatje, interessante promotie aan het begin van het seizoen.

Voor de andere twee personen geldt dat ze begin april zijn geboren. Radiotechnicus Piet Pennekamp (1930) werkte tijdens de Koude Oorlog bij de Luchtmacht op Fort bij Spijkerboor. Over zijn werk en leven met de straalzenders hebben hij en zijn vrouw veel verteld en een deel komt aan bod in deze nieuwsbrief en in de nieuwe biografie over hem.
Iemand die tijdens de Tweede Wereldoorlog op een fort werkte en leefde was fortwachter Hendrik Algra (1900-1945). Zijn dochter heeft veel over hem en het gezin verteld en het is een bijzonder verhaal geworden met een schokkend einde. Ook over hem een toelichting in deze nieuwsbrief en een nieuwe biografie.

Dank aan alle betrokkenen voor hun medewerking!
Overigens, uw redacteur stuurt met plezier reacties van lezers door naar de betrokkenen.

Bekijk deze nieuwsbrief op: http://www.stelling-amsterdam.nl/nieuws ... brief-369/
Overig kort nieuws op het Stelling Forum: nieuw/

De volgende nieuwsbrief zal waarschijnlijk op 30 maart verschijnen.

Met vriendelijke groet,
René Ros

Plaats reactie