Eilanddocument - observaties vanaf het vuurtoreneiland

Ruimtelijke ordening, streekplan, kringenwet, samenhang.
Plaats reactie
Nieuwsredactie
Opzichter van Etiquette
Berichten: 994
Lid geworden op: 19 jul 2007 18:57
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Eilanddocument - observaties vanaf het vuurtoreneiland

Bericht door Nieuwsredactie »

Eilanddocument - observaties vanaf het vuurtoreneiland
door Maaike Ebbinge

Het Vuurtoreneiland te Durgerdam; een klein en bijzonder eiland in de stelling van Amsterdam. De schepen varen voorbij, de vogels vliegen over of rusten even op de vuurtoren. Het licht valt er elk seizoen weer anders. De bramen en vlierstruiken laten zich er niet bedwingen. Je hoort er de ruis van de stad Amsterdam en het eindeloze klotsen van het water.

Deze observaties worden op persoonlijke wijze samengevoegd in het boek Eilanddocument - observaties vanaf het Vuurtoreneiland. Aan de hand van foto’s, tekst en geluid wordt je uitgenodigd het vuurtoreneiland te ontdekken. Al kijkend, lezend en luisterend waan je je alleen op het eiland. Zie je de grasschaduwen op het wasgoed spelen en hoor je het ijs rinkelen tegen de oevers. Je ziet dat de nacht er kleurrijk is en staat daar nou een edelhert onder de vuurtoren?

Van 2009 tot 2014 bewonen vormgever/fotograaf Maaike Ebbinge en bioloog Roeland Bom, de lichtwachterswoning op het vuurtoreneiland. Samen met een kudde Soayschapen beheren ze het eiland, bewaken de stilte en genieten ze van de wildernis zo dicht bij de stad.

http://www.eilanddocument.nl/

Gebruikersavatar
Hans
Generaal
Berichten: 96
Lid geworden op: 02 sep 2006 20:56
Fort of organisatie: Fort bij Uithoorn
Locatie: Mijdrecht

Re: Eilanddocument - observaties vanaf het vuurtoreneiland

Bericht door Hans »

woow ... uniek !!

Plaats reactie