Nieuwsbrief 487

Aankondigingen van nieuwe edities Nieuwsbrief Stelling van Amsterdam.
Nieuwsredactie
Opzichter van Etiquette
Berichten: 994
Lid geworden op: 19 jul 2007 18:57
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Nieuwsbrief 487

Bericht door Nieuwsredactie »

Beste lezer,

Nou, verrassing: er zijn weer leuke foto's opgedoken. Het zijn vier groepsfoto's mét de naam van een van hen.
Verder zoekt het Kenniscentrum Waterlinies vrijwilligers voor (thuis)werk voor zeer gevarieerde projecten. Zoals beloofd weer een artikel over archiefvondsten in het Regionaal Archief Alkmaar, deze keer over inundatiewerken rond Alkmaar en Spijkerboor.
De laatste maanden heb ik mezelf toch echt aan het werk moeten zetten op een paar onderwerpen die een artikel zouden opleveren. Dan is het extra leuk als na een lezing er een lovende recensie wordt uitgesproken en geschreven. Ook leuk ter compensatie van alle minder leuke dingen aan deze 'hobby'. Die recensie uit Schoorl is het vierde artikel, subtiel gevolgd door een aankondiging van een volgende lezing.
Tenslotte, het bijzonderste verhaal in deze editie, gaat over een fortwachter die zijn leven verloor tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar is hij echt die held waaraan je denkt als je hoort dat hij op een ereveld is begraven?

Lees deze nieuwsbrief op: http://www.stelling-amsterdam.nl/nieuws ... brief-487/

Wil jij een artikel over militaire historie schrijven voor deze nieuwsbrief? Of heb je tips en wensen voor artikelen? Laat het ons dan weten!
De volgende nieuwsbrief zal waarschijnlijk op 1 april verschijnen.

Veel leesplezier!
René Ros
Plaats reactie