Lezing Stelling van Amsterdam

De Stelling als historisch geheel.
Gebruikersavatar
Rene Ros
Opzichter van Etiquette
Berichten: 2160
Lid geworden op: 22 jul 2006 15:09
Fort of organisatie: Doc. Stelling van Amsterdam
Locatie: Weesp
Contacteer:

Lezing Stelling van Amsterdam

Bericht door Rene Ros »

Foto: Wim de Natris.
Met dank aan: Manfred Kokkelink (RBOC "Fort Markenbinnen" BV / Manjol Events)

Op zaterdag 9 maart as. wordt door René Ros een bijzondere lezing over de Stelling van Amsterdam verzorgd op het Fort bij Marken-Binnen. Deze lezing is met veel succes al voor een aantal gidsengroepen verzorgd en is deze keer ook voor individuele deelnemers toegankelijk. Na afloop volgt er een korte rondleiding op het fort.

Afbeelding

De lezing gaat in op alle facetten van de gehele Stelling. Of je al veel of weinig over de Stelling weet, het is altijd leerzaam. En leuk omdat er veel uniek beeldmateriaal in de lezing wordt gebruikt. Maar ook omdat diverse onderwerpen zich lenen voor een grappige overpeinzing.

Enkele reacties op eerdere lezingen zijn:
- "De lezing was met name bedoeld voor het grote aantal nieuwe vrijwilligers dat het fort kent, maar gezien de grote opkomst had het ook de belangstelling van de andere vrijwilligers van het fort. ... Gezien de reacties van de vrijwilligers viel de lezing in goede aarde en was zeer leerzaam." (Henk Posthumus, Vrijwilligersgroep Fort bij Spijkerboor)
- "Is dat nou nog wel interessant voor ons? was de vraag. De lezing was nog maar net 10 minuten gaande en we staken al weer nieuwe feiten/informatie op. Geweldig! Een absolute 'must' als je denkt veel te weten en toch aan jezelf twijfelt!" (Cees Spanbroek, vm. voorzitter Stichting Fort Abcoude)

De lezing, rondleiding en koffie/thee kost €12,50 euro. Als je deel wilt nemen is vantevoren aanmelden via het on-line formulier noodzakelijk. Je ontvangt dan nadere informatie over betaling en de route.
De zware deuren van het fort zwaaien om 13.00 uur open. De lezing duurt van 13.30 uur tot ca. 15.00 uur met een pauze en een vragen-kwartiertje. Hierna volgt een rondwandeling van ca. 30 minuten.

On-line aanmelden voor Stellinglezing 9 maart
RBOC "Fort Markenbinnen"
Manjol Events
Fort bij Marken-Binnen

Plaats reactie