Boeken over kazematten en geschut

De Stelling als historisch geheel.
Gebruikersavatar
Rene Ros
Opzichter van Etiquette
Berichten: 2160
Lid geworden op: 22 jul 2006 15:09
Fort of organisatie: Doc. Stelling van Amsterdam
Locatie: Weesp
Contacteer:

Boeken over kazematten en geschut

Bericht door Rene Ros »

Vanaf vandaag zijn alle boeken van John Verbeek online verkrijgbaar via de website Forten Info waaronder een aantal leerzame boekjes over geschut zoals dat in de Stelling van Amsterdam was geplaatst.
Tevens het boek 'Kazematten op de Afsluitdijk' waarvan op 10 april jl. in het Kazemattenmuseum Kornwerderzand het eerste exemplaar werd overhandigd aan de Inspecteur-generaal van de Krijgsmacht en de Veteranen, de Generaal der Mariniers A.G. van Ede.

drs. John R. Verbeek (1955) studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Leiden (1981). Zijn belangstelling gaat uit naar vestingwerken, militaire techniek, zeegeschiedenis, koloniale expansie en Indonesische land- en volkenkunde. John Verbeek is actief in het museum- en monumentenwezen en geeft historische adviezen ten behoeve van films en documentaires.
Hij schreef diverse artikelen maar ook de boeken 'Kustversterkingen 1900-1940. De planning, constructie en bewapening van Nederlandse kustforten en batterijen' (1989) en 'Zwetende Pantsermannen bestaan niet! De geschiedenis van het fort Hoek van Holland en haar bewoners' (2001).

http://www.forten.info/winkel/john_verbeek/

Plaats reactie