Werelderfgoed Podium is geopend voor publiek

Over werelderfgoed sites waarvan geleerd kan worden of Nederlandse sites die het ook willen worden.
Nieuwsredactie
Opzichter van Etiquette
Berichten: 994
Lid geworden op: 19 jul 2007 18:57
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Werelderfgoed Podium is geopend voor publiek

Bericht door Nieuwsredactie »

Het Werelderfgoed Podium is voor iedereen dé startplek om kennis te maken met de negen Nederlandse UNESCO Werelderfgoederen. Een wereldprimeur, want er is nog nergens een nationaal bezoekerscentrum in de bij UNESCO aangesloten landen. Het Werelderfgoed Podium bevindt zich in gebouw De Bazel te Amsterdam.

Samenwerking
Eén van de speerpunten van het kabinet is om de bekendheid van het Nederlands Werelderfgoed te vergroten. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, de Gemeente Amsterdam, de Nationale UNESCO Commissie en de Stichting Werelderfgoed.nl zijn de initiatiefnemers van het Werelderfgoed Podium. Met dit Werelderfgoed Podium wordt de doelstelling van het kabinet concreet.

Programma Werelderfgoed Podium
Hoe komt erfgoed op de Werelderfgoedlijst? Wat betekent het om op de Werelderfgoedlijst van UNESCO te staan? Hoe lang is de verdedigingslinie van de Stelling van Amsterdam? Op al deze vragen krijgt u antwoord in het Werelderfgoed Podium. Het programma van het podium is actief en actueel.
Vanaf morgen is het Werelderfgoed Podium geopend voor publiek. Openingstijden: van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur; zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Deze zomermaanden kunnen bezoekers alvast kennismaken met het podium. De officiële opening vindt plaats op woensdag 4 september aanstaande in aanwezigheid van Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Negen Nederlandse Werelderfgoederen
Er zijn negen Nederlandse erfgoederen die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan: Schokland en omgeving, de Stelling van Amsterdam, Molencomplex Kinderdijk-Elshout, het ir. D.F. Woudagemaal, Willemstad op Curaçao, Droogmakerij De Beemster, het Rietveld Schröderhuis, de Waddenzee en de Grachtengordel van Amsterdam.

Bron: persbericht Bureau Monumenten & Archeologie, gemeente Amsterdam d.d. 22-7-2013
Foto: Paul Nieuwenhuizen
Foto: Paul Nieuwenhuizen
Werelderfgoed Podium persbericht juli 2013 III.jpg (32.42 KiB) 5754 keer bekeken
Foto: Paul Nieuwenhuizen
Foto: Paul Nieuwenhuizen
Werelderfgoed Podium persbericht juli 2013.jpg (25.59 KiB) 5758 keer bekeken

Plaats reactie