Lezing over de Duitse Nachtjacht en Handboogschieten bij Fort Veldhuis

Aankondigingen en napraten.
Forumregels
Alleen voor informatie over bijzondere cultuur-historische activiteiten op, in of over militair erfgoed in de regio Groot-Amsterdam.
Veldhuis
Generaal
Berichten: 229
Lid geworden op: 03 sep 2006 20:27
Locatie: Heemskerk
Contacteer:

Lezing over de Duitse Nachtjacht en Handboogschieten bij Fort Veldhuis

Bericht door Veldhuis »

Handboogschieten bij Luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis
Lezing over Duitse Nachtjagd en Nachtjager azen in Nederland

Op zondag 15 juni is er bij het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis, een handboog schietdag. Door leden van de H.B.S.V. Assumbueg worden demonstraties handboogschieten gegeven. Als u denk dat u zich kunt vergelijken met Robin Hood of Wilhelm Tell is het ook mogelijk om zelf een boog ter hand te nemen. Het handboogschieten is de hele dag op het veld voor het museum.
Daarnaast is er een lezing over Duitse Nachtjagd en nachtjager azen in Nederland. Als een piloot vijf vijandelijk vliegtuigen neerschoot werd hij een aas genoemd. In Nederland waren een groot aantal Duitse piloten van nachtjagers gestationeerd die nacht na nacht de lucht ingingen om de Engelse bommenwerpers te bestrijden. Velen werden hier dus “Aas”. Ron van der Aar belicht in deze met een PowerPoint presentatie ondersteunde lezing een aantal van deze Duitse vliegers die boven met name Noord-Holland actief waren en het systeem wat zij gebruikten.
De lezing is om 14.00 uur in de presentatieruimte van het museum.

De spreker

Ron van der Aar is docent op de bedrijfsschool van Tata Steel. Hij is tevens bestuurslid van de Aitcraft Recovery Group 1940-1945 en houd zich voornamelijk bezig met het technisch onderhoud in het museum.


De Stichting

De Stichting Aircraft Recovery Group doet al meer dan 25 jaar onderzoek naar de luchtoorlog boven Nederland. De resultaten van deze onderzoeken zijn samengebracht in het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis te Heemskerk.

Het Fort

Het Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het Fort is gelegen aan de Genieweg 1, 1967 PS Heemskerk. De ligging van het fort is op de grens van Heemskerk en Zaanstad.

Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar gratis en houders van een veteranenpas gratis.

Openingstijden 11.00 uur – 17.00 uur

Luchtoorlogmuseum “Fort Veldhuis”
Genieweg 1
1967 PS Heemskerk
06-20298691
info@arg1940-1945.nl
www.arg1940-1945.nl

Plaats reactie