Handboogschieten en filmmiddag op Fort bij Veldhuis

Aankondigingen en napraten.
Forumregels
Alleen voor informatie over bijzondere cultuur-historische activiteiten op, in of over militair erfgoed in de regio Groot-Amsterdam.
Veldhuis
Generaal
Berichten: 229
Lid geworden op: 03 sep 2006 20:27
Locatie: Heemskerk
Contacteer:

Handboogschieten en filmmiddag op Fort bij Veldhuis

Bericht door Veldhuis »

Op zondag 11 september is er bij het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis, een handboog schietdag. Door leden van de H.B.S.V. Assumburg worden demonstraties handboogschieten gegeven. Als u denk dat u zich kunt vergelijken met Robin Hood of Wilhelm Tell is het ook mogelijk om zelf een boog ter hand te nemen. Het handboogschieten is de hele dag op het veld voor het museum.
Daarnaast is er een nostalgische filmmiddag met films uit de Tweede Wereldoorlog, verzorgd door Willem Kleijn. De films die o.a. worden vertoond zijn:
Prijs van de vrijheid: over de opkomst en ondergang van de Artillerie-inrichtingen aan de Hembrug, In het spoor van de V-1, de ontwikkeling van de V-2 raket, De Wolfschanze, het Duitse hoofdkwartier in Zossen, De Messerschmitt 262. De filmmiddag vangt aan te 14.00 uur en duurt ca. 1.45 uur.

De spreker

Willem Kleijn is amateur fotograaf en filmer. Hij is in het bezit van vele films en nieuwsberichten uit de Tweede Wereldoorlog.

De Stichting

De Stichting Aircraft Recovery Group doet al meer dan 25 jaar onderzoek naar de luchtoorlog boven Nederland. De resultaten van deze onderzoeken zijn samengebracht in het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis te Heemskerk.

Het Fort

Het Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het Fort is gelegen aan de Genieweg 1, 1967 PS Heemskerk. De ligging van het fort is op de grens van Heemskerk en Zaanstad.

Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar gratis en houders van een veteranenpas gratis.

Openingstijden 11.00 uur – 17.00 uur

Luchtoorlogmuseum “Fort Veldhuis”
Genieweg 1
1967 PS Heemskerk
06-20298691
info@arg1940-1945.nl
www.arg1940-1945.nl
Plaats reactie