Nieuwsbrief 484

Aankondigingen van nieuwe edities Nieuwsbrief Stelling van Amsterdam.
Nieuwsredactie
Opzichter van Etiquette
Berichten: 994
Lid geworden op: 19 jul 2007 18:57
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Nieuwsbrief 484

Bericht door Nieuwsredactie »

Beste lezer,

En hier is de laatste nieuwsbrief van 2019... Het is druk met werkzaamheden, contacten enzovoort maar er zijn nog weinig teksten over gereed. Deze nieuwsbrief is een lichte afronding van een jaar met 17 nieuwsbrieven.
Te beginnen met de aankondiging van het online te raadplegen Fortwachters Register, het leuke resultaat van veel vrijwilligers-uren. En daarop aansluitend de introductie van de 'fortcodes' voor digitale uitwisseling van gegevens. Ook een kort stukje over een zakboekje waar helaas niet veel informatie uit af te leiden was; weet een lezer wellicht meer? In het archief in Alkmaar zijn interessante stukken gevonden met nu alvast een inleiding en belofte om er in het volgende jaar meer over te gaan schrijven.

Het mooiste artikel is over een gesprek met de hoogbejaarde zoon van een magazijnwachter en de daaruit volgende biografie over zijn vader. Het geeft onder andere een beeld van de functie van wachter als sociaal vangnet. En daarmee sluit het ook weer aan op het Fortwachters Register...
En deze nieuwsbrief sluit uiteraard af met een digitale kerstwens.

Lees deze nieuwsbrief op: http://www.stelling-amsterdam.nl/nieuws ... brief-484/

Wil jij een artikel over militaire historie schrijven voor deze nieuwsbrief? Of heb je tips en wensen voor artikelen? Laat het ons dan weten!

De volgende nieuwsbrief zal op 3 januari verschijnen.

Veel leesplezier!
René Ros
http://doccentrum.stelling-amsterdam.nl/
Plaats reactie