Laatste kans op Fortbezoek dit jaar op zondag 28 oktober

Aankondigingen en napraten.
Forumregels
Alleen voor informatie over bijzondere cultuur-historische activiteiten op, in of over militair erfgoed in de regio Groot-Amsterdam.
fremitus

Laatste kans op Fortbezoek dit jaar op zondag 28 oktober

Bericht door fremitus »

Heeft u in september de stellingmaand gemist of wilt u nog eenmaal dit jaar een Fort bezoeken dan kunt u op zondag 28 oktober voor de laatste maal in 2007 het Fort aan Den Ham bezoeken. De natuur op en rond het Forteiland begint in herfstkleuren te komen en is toegankelijk.De Stichting ìFort aan Den Hamî stelt het Fort dit jaar nog eenmaal open voor publiek.

Fort aan Den Ham is een van de 42 forten van de Stelling van Amsterdam en gelegen aan Busch en Dam 13, Uitgeest aan de spoorlijn Zaandam-Alkmaar ter hoogte van wegrestaurant de Krokodil bij Krommenie aan de provinciale weg N203.Het NS station Krommenie-Assendelft is een ruim kwartiertje lopen van het Fort. (1,6 km)

Fort aan Den Ham ademt de sfeer van een vesting ten tijde van de mobilisatie 1914-1918 en is als zodanig ingericht.

Tevens zijn de exposities over WW2 en ouderwetse militaire communicatiemiddelen te zien.

Ook het scoutingmuseum in de Officiers kantine van het Fort en de succesvolle foto-expositie van het Collectief voor Modelfotografie is te bezoeken.Het Fort is geopend van 11:00 tot 16:00 uur. Parkeren geen probleem.

Plaats reactie